Vláda posúdi vhodných kandidátov na post splnomocnenca pre rómske komunity

14.06.2012 Bratislava

Bratislava 14. júna (TASR) - Vláda plánuje v najbližšom období riešiť aj otázku splnomocnenca pre rómske komunity. Kabinet podľa hovorkyne premiéra Beatrice Hudákovej posúdi vhodných kandidátov na tento post a zosumarizuje aktivity doterajšieho vedenia úradu.

Šéf exekutívy Robert Fico (Smer-SD) na stredajšej (13.6.) tlačovej konferencii deklaroval, že pri obsadení tejto funkcie chce postupovať podobne, ako to bolo pri splnomocnencovi pre menšiny. Tým sa stal László Nagy (Most-Híd), ktorý je predstaviteľom maďarskej menšiny. "Hľadáme človeka priamo z prostredia," avizoval Fico. V súčasnosti túto funkciu zastáva Miroslav Pollák.

Naďalej sa pracuje aj na presune tohto úradu z Bratislavy do regiónu východného Slovenska. Fico ešte 18. apríla oznámil, že istá komunikácia v tomto ohľade sa už viedla s vedením mesta Spišská Nová Ves. "Cieľom je, aby úrad splnomocnenca fungoval najmä v oblasti, kde bude v priamom kontakte s akútnymi problémami rómskeho etnika. Konkrétne miesto i termín presunu budú predmetom ďalších rokovaní," priblížila Hudáková.
 

Vyberte región